Ellis van der Wilt

Ellis van der Wilt

Praktijkhouder / Therapeut

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding voor oefentherapie Cesar. Na twee jaar op diverse praktijken te hebben gewerkt, ben ik in 1989 mijn eigen praktijk voor Oefentherapie Cesar in Nederweert gestart. In januari 2016 heb ik een dependance in Someren geopend. In de loop van mijn carriére raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de totale mens, de mens achter de klacht.

In 2010 heb ik de post HBO-opleiding Psychosomatiek afgerond. Daarnaast geef ik als fietsdocent gecertificeerd door de Fietsersbond, fietsgymnastiek en training e-bike aan senioren. ook ben ik aangesloten bij SOLKnet en Landelijk Netwerk Chronische Pijn.

In 2015 heb ik de Duitse opleiding tot Schroth therapeut gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in ernstige houdingsafwijkingen van de wervelkolom bij kinderen en volwassenen, met scoliose en kyfose.

Jolanda Carpay

Jolanda Carpay

Therapeut

Het functioneren van het menselijk lichaam en dan met name het bewegingsapparaat is iets wat mij van kleins af aan mateloos intrigeert. De meest ingewikkelde machine kan niet tippen aan wat het menselijk lichaam kan. Op het moment dat iemands lichaam, de machine, hapert word ik dan ook uitgedaagd om samen met de cliënt op zoek te gaan naar oorzaak maar met name oplossing van het probleem.

In 1996 heb ik mijn opleiding oefentherapie Cesar afgerond en sindsdien ben ik werkzaam geweest in diverse settings. Mijn interessegebieden zijn vooral de orthopedie en met name de wervelkolom en slaapproblematiek. In 2015 heb ik de Schroth opleiding gevolgd in Duitsland om wervelkolomproblemen, en dan hoofdzakelijk scoliose, nog beter te kunnen behandelen. Sinds november 2016 ben ik geregisteerd Slaapoefentherapeut voor het behandelen van slaapproblematiek.

Kwaliteit

De op de praktijk werkzame therapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en lid van de beroepsvereniging VvOCM. Hiermee bindt de praktijk zich aan de normen, richtlijnen en protocollen die binnen de beroepsgroep gelden. Een sterk punt is de multidisciplinaire samenwerking om de best passende zorg voor de cliënt te leveren. Dat beide praktijken gevestigd zijn in een gezondheidscentrum is hiervan van meerwaarde.

De praktijk is door Qualiview beoordeeld met een 9.1

 • De praktijk heeft veel ervaring met:
 • Pijnklachten door verkeerde (werk)houding
 • Houdingscorrectie bij kinderen en volwassenen
 • Idiopathische scoliose, M. Scheuermann
 • (Spierspannings)hoofdpijn
 • Hyperventilatie, angst en paniekklachten
 • Stressklachten, burn-out, slecht slapen
 • SOLK; lichamelijk onverklaarbare klachten
 • Assertiviteitstraining, leren omgaan met pesten, faalangst
 • Individuele en groepstraining fietsvaardigheden senioren
 • Slaapproblematiek