Leren klachten te verhelpen

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen, eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening.

Met oefentherapie Cesar leert u zelf uw klachten te verhelpen en te voorkomen. De oefentherapeut Cesar kijkt naar de oorzaak van uw klacht.

Vergoeding

Oefentherapie Cesar is direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist terecht kunt.

Onder de 18 jaar worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Boven de 18 jaar vindt vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering conform de polisvoorwaarden.

Opzoek naar de oorzaak

De oefentherapeut gaat na waar uw klachten vandaan komen. Wat zijn uw dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt de pijn? Zijn er bewegingsbeperkingen of verstoorde spierbalans?

Bewust worden van je houding

Samen kijkt u via spiegels naar uw houding en bewegingen. Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en manier van bewegen en leert u hier verbeteringen in aan te brengen. Het is een actieve therapie, dat betekent dat u ook zelf aan de slag moet.

Oefeningen

De oefeningen kunnen gericht zijn op: de pijn te verminderen, gewrichten te mobiliseren en bepaalde spieren te versterken. Bij verhoogde stress werken we met adem- en ontspanningsoefeningen, om beter te leren ontspannen en aanleren van de juiste ademtechniek. Hierbij is de oefentherapeut uw bewegingscoach.