Leren slapen

Slapen, je realiseert je pas wat een genot dat is op het moment dat het niet meer lukt en je wakker en alert bent op het moment dat je eigenlijk rust nodig hebt. De impact hiervan op het dagelijks leven is groot en wordt vaak onderschat. Slaapproblemen zijn veel voorkomend bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Een slaapprobleem is een 24 uurs probleem

Het gaat dan met name over niet goed in slaap kunnen komen, niet goed kunnen doorslapen of veel te vroeg wakker worden. Een combinatie van deze problemen is ook mogelijk. Dit zorgt voor een niet uitgerust gevoel, concentratieproblemen en onvoldoende lichamelijk herstel gedurende de nacht. Een slaapprobleem is daarmee een 24 uurs probleem, bezigheden overdag beïnvloeden de slaap en andersom.

De behandeling

De slaapoefentherapeut analyseert met u wat het probleem is, waar dit vandaan komt en welke stappen genomen kunnen worden om het slaappatroon te verbeteren. De behandeling bestaat uit tips en adviezen ten aanzien van slapen en oefeningen om beter te kunnen ontspannen voor het slapengaan en gedurende de nacht.

Stop met het tellen van schapen, en leer bij een slaapoefentherapeut beter te slapen.