Wat is SOLK?

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Somatisch betekent “lichamelijk”. Het gaat dus om lichamelijke klachten die niet kunnen worden verklaard door een medische oorzaak, klachten die langer duren dan gebruikelijk, die niet overgaan, die in de loop van de tijd erger worden, zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam of die steeds wisselen.

Wat is SOLKNET

SOLKNET is een landelijk netwerk van kwaliteitsgeregistreerde psychosomatiek therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met SOLK.

Oorzaken en verklaringen

Een verklaring kan gevonden worden in stress en alledaagse zorgen, alhoewel dat voor de cliënt niet altijd even duidelijk is. De klachten zijn bekend onder verschillende syndroomnamen, zoals hyperventilatie, spanningshoofdpijn, nekpijn, whiplashsyndroom, rsi, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, overspanning, burnout, prikkelbare darmsyndroom en (lage) rugpijn.

De huisarts of specialist komt tot de constatering SOLK wanneer u langer dan enkele weken meerdere symptomen hebt, waarbij bij medisch onderzoek geen lichamelijke oorzaak wordt gevonden.

Voor meer informatie bezoek dan SOLKNET on maak een afspraak.